luxury

info Brugge

Ontdek Brugge, Unesco-werelderfgoedstad.

Brugge is Unesco-werelderfgoedstad. Een titel die de stad meer dan verdient! Hotel Aragon biedt u tips en advies voor uw ontdekkingstocht door de prachtige stad.

Brugge: idyllisch en pittoresk

De historische binnenstad heeft zoveel te bieden! U ontdekt indrukwekkende gebouwen, prachtige monumenten en mooie kerken. U kuiert rond op de vele gezellige pleintjes en geniet van de romantische sfeer. De bruggetjes, kanalen en steegjes hebben elk seizoen een nieuwe kleur. Altijd anders, altijd adembenemend mooi.

Brugge: rijke geschiedenis

U ontdekt de geschiedenis van de Unesco-werelderfgoedstad door de vele historische monumenten. De gebouwen uit verschillende kunststromingen vertellen elk hun eigen verhaal. U leert de barok, de gotiek en de romantiek kennen met een bezoek aan de prachtige gebouwen. De Brugse binnenstad bleef sinds de middeleeuwen op een uitzonderlijk manier bewaard.

Brugge: heerlijke keuken

De talrijke pleintjes met gezellige terrassen en pittoreske restaurants kenmerken de Brugse binnenstad. U wordt verrast door een breed aanbod aan heerlijke gerechten: van traditionele plaatselijke specialiteiten tot fijne wereldkeuken.

Meer informatie over bezienswaardigheden in Brugge:

- Brugge: www.brugge.be

- UIT in Brugge: www.uitdatabank.be

- Toerisme Vlaanderen: www.toerismevlaanderen.be

- Cultuurcentrum Brugge: www.cultuurcentrumbrugge.be

- Concertgebouw: www.concertgebouw.be

 

Brugge: in beweging

Brugge en omgeving bieden een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. U combineert een gastronomische of culturele ontdekkingstocht dus perfect met genieten van de natuur.

Fietsen

Een fietstocht van Brugge naar de Belgische kust? Waarom niet. Fiets langs de Damse vaart en geniet van de mooie polders. Rust uit op een gezellig terrasje in een van de vele pittoreske dorpjes onderweg. Hotel Aragon adviseert u graag over georganiseerde uitstapjes en kwaliteitsvolle fietsverhuurders in de stad.

Meer informatie:

- Vlaanderen fietsland: www.vlaanderen-fietsland.be

Golfen

Bent u gepassioneerd door golf? Dan kunt u zich uw vakantie vast niet voorstellen zonder uw favoriete sport.

Meer informatie:

- Golf & Country Club Damme: www.dammegolf.be

- Royal Zoute Golf Club: www.zoute.be

Wandelen

De Brugse binnenstad ontdekt u het best te voet. In een half uurtje wandelt u van de ene naar de andere kant van de stad. Maar wie graag de sfeer opsnuift, doet er heel wat langer over! Laat u verrassen door de unieke mix van culturen en nationaliteiten. In Hotel Aragon geven we u graag advies over wandelroutes of regelen we voor u een wandeling met een gids. Natuurlijk kunt u aan de receptie terecht voor een stadplattegrond.

Volgt u graag een uitgestippeld parcours? Kies dan voor een van de Brugse wandelroutes van anderhalf uur.

Meer informatie:

- Brugge wandelroutes: www.brugge.be/internet/nl/toerisme/sightseeing/wandelroutes/index.htm 

- Wandelsportfederatie: www.aktivia.be

Watersport

Genieten van het heerlijke koele water? In en rond Brugge zijn er heel wat watersportmogelijkheden. Ga zeilen of vissen op de Noordzee. Ga windsurfen, zeilen, kajakken, ijsberen of hengelen op de Sint-Pietsersplas. Zelfs een duikcursus behoort tot de mogelijkheden!

Meer informatie:

- Watersportclub VVW Brugge: www.vvwbrugge.be

- Duiken in België: www.duiken.be